ELS NENS I NENES DE 6è HEM FET UN BAGUL PER L’HORT!!!

Durant el mes de setembre i octubre, els nens i nenes de 6è hem fet un treball de matemàtiques diferent i divertit: un bagul per l’hort. Gràcies a aquest encàrrec que ens van fer els nostres tutors, hem après molt i com a recompensa tenim un bagul per guardar totes les eines de l’hort!

Primer de tot, els tutors, van decidir quins grups faríem. Després de saber a quin grup formaríem part, ens vam reunir i vam mesurar les eines per saber quines mesures hauria de tenir el bagul.

Uns quants dies després,  vam simular amb cintes, les mesures reals que havíem decidit que faria el nostre bagul. Vam comprovar que alguns eren massa grans o massa petits, que sobrava o faltava espai.

Vam dibuixar el  nostre bagul a escala i també el vam fer en volum amb cartró!  Ens va costar molt!

Uns dies després, vam resoldre problemes relacionats amb el que estàvem treballant .

Després de tot això, ens vam reunir les dues classes i vam decidir quines mesures tindria el bagul per l’hort.  Ho vam fer de la manera més justa: vam buscar la mitjana de totes les mesures que havia decidit cada grup.

Els tutors van trucar a la fusteria i van encarregar totes les fustes.

El Jordi, el Josep, el Víctor, la Mireia i nosaltres com a espectadors i ajudants, vam muntar el bagul, que després de vernissar-lo ha quedat genial!